top of page

Bedriftpresentasjon

 

S.A.U. har ofte besøk av ulike bedrifter som holder en bedriftpresentasjon av oss. Her kan du lese om de.

Norwegian 

Bedriftspresentasjon NorwegianFra Norwegian kom flygesjef Tomas Hesthammer for å representere bedriften. Dette var en spennende presentasjon der han fortale om sin rolle i selskapet, der han er flygesjef, pilot men har også ansvar for sikkerheten.

 

Han fortalte om seksapets enorme utvikling opp gjennom årene, da de startet med lite tro fra omverden at de skulle få dette til. I dag ser vi at selskapet har hatt en enorm utvikling siden den tid, da de også er i ferd med å etablere seg store på det internasjonale markedet. Gjennom presentasjonen ble det en del fokus på konflikten som utspiller seg i media i det siste, mellom fagforeningene og ledelsen i Norwegian. Hesthammer uttalte at det er helt nødvendig for seksapet å etablere seg internasjonalt for å være konkurransedyktig etter de nye «Open skies» som åpner for konkurrenter fra nesten hele verden.

 

Det var ikke mye fokus på arbeidsmuligheter i bedriften og heller ikke fokus på hvilke muligheter samfunnsvitere har i selskapet i løpet av presentasjonen. Til tross for dette, var det en veldig interessant og inspirerende presentasjon der vi fikk belyst hvor vellykket man kan bli ved å starte fra nesten ingenting. Det var også veldig interessant og få et annet perspektiv fra den såkalte «Norwegian konflikten», som er i media nå enn bare det vi får fra diverse aviser og andre sosiale medier.

 

Riksrevisjonen 08.10.13

Tirsdag 4.februar fikk det samfunnsvitenskapelige fakultet et gledelig besøk av Konkurransetilsynet ved konkurransedirektør Christine Meyer og en av deres samfunnsøkonomer.

 

Konkurransetilsynets hovedoppgave er å håndheve konkurranseloven – en lov som forbyr samarbeid som begrenser konkurransen og misbruk av dominerende stillinger. Konkurransedirektør Christine Meyer snakket under sin presentasjon mye om ulovlige samarbeid og forbudet mot konkurransebegrensende samarbeid. Eksempler på ulike former for samarbeid som kan være omfattet av forbudet er samarbeid om priser, oppdeling av markeder og begrensninger i produksjon eller salg. Her fikk vi høre mye spennende og studentene synes det var svært interessant. I tillegg til dette ga hun studentene et godt innblikk i hva Konkurransetilsynet generelt arbeider med og hvilken kompetanse de etterspør blant fremtidige arbeidstakere.

 

Christine Meyer hadde med seg en av sine kollegaer som er utdannet samfunnsøkonom fra UiB. Han fortalte hvordan han kom i kontakt med Konkurransetilsynet, hvordan han fikk en god stilling i bransjen og videre om sine erfaringer. Denne presentasjonen inspirerte veldig mange studenter, da det er utrolig viktig for studentene å se hvilke muligheter det finnes på markedet.


 

Konkurransetilsynet

Silje Mundal og Trine Lise Haslene fra riksrevisjonen. 


Trine Lise Haslene starter med å fortelle kort og greit at riksrevisjonens hovedoppgave er å «kontrollere regjereingen, at det stortinget velger faktisk skjer» Og det er kun de statlige virksomheten de ser på. «Riksrevisjonen bidrer effektivt til stortingets kontroll og fremmer god forvaltning» Legger hun med.


Riksrevisjonen har 3 ulike revisjonsformer. To av de, er veldig aktuelle for SV-studenter. 
Den mest aktuelle er forvaltningskontroll, men også selskapskontroll. 


Forvaltningkontroll går ut etter hva stortingen har vedtatt. Så ser de etter riskoen for mangler og finner de mangler går de videre med å gjøre gjør undersøkelser ut fra det de eventuelt mener er mangler vedtakelsene.
Eksempler på dette kan være «det kommunale barnevernet», «bruken av statlige virkemidler» eller «utbygging eller «fornyelse av jernbaneinfrastrukturen»


Revisjonsløpet til forvaltningsrevisjonen foregår i tre løp. Hvor de starter med 1, og går igjennom 2, for eventuelt å avslutte med punkt 3:


  1. 1,For analyse


  2. 2.Hovedanalyse


  3. 3.Rapportering til stortinget

 

«Mye av dette som gjøres innenfor forvaltningsrevisjonen kan minnes litt om diverse som en går igjennom på SV-fakultetet. Som for eksempel metode og rapportanalyse (spesielt til masteroppgaven) som inneholder kvantitativ og kvalitativmetoder» Kan Mundal, som selv jobber i forvaltningsrevisjonen, fortelle.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ut ifra at en stilling i riksrevisjonen og da spesielt inennfor forvaltningsrevisjonen viser Mundal en typsik arbeidsuke for henne (bilde over).

 

Det finnes mange gode kvaliteter ved å jobbe i riksrevisjonen, som spesielt er perfekt for du som studerer på SV-fakultetet kan også Mundal fortelle. Alt fra prosjektbasert oppgaver, jobbe i team, ansvar. For eksempel kan Mundal fortelle at hun fort fikk stilling som prosjektleder. «Det er en god start etter endt utdannelse på SV-fakultete og anbefales, det er en slags videreføring av studentlivet» Kan Mundal fortelle.

«Å jobbe i riksrevisjonen passer til en hver, du tar med deg kompetanse fra endt utannelse og får også en del kursing i diverse hvis du blir ansatt, slik at du kommer godt inn i det». Selv trives Mundel svært godt i jobben sin og anbefaler virkelig at en søker der.











 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

Personalpolitikk (bilde over). 

Å jobbe i riksrevisjonen er veldig relevant innenfor mange utdanningene innenfor SV-fakultetet, men synes du det er for lite så kunne kanskje du vært en av de som ville jobbet utendlandsk. Haslene forteller at mange innenfor riksrevisjonen også gjør dette. «Det kan være i andre land sine riksrevisjoner, internasjonale organisasjoner (interpol for eksempel). Det kan være alt fra kortids- til langtidsoppholdt, alt fra uker til år».





 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hvordan søke (bilde over).I riksrevisjonen søker de helst masterstudenter eller revisor studenter.

Hovedkontor deres finnes i Oslo, men befinner seg i mange andre steder i Norge også.
 

For mer informasjon om hvordan en søker eller annet om riksrevisjonen, kan du besøke hjemmesiden deres:
www.riksrevisjonen.no

 

 

 


 

bottom of page